Japan Sencha

Sencha je nejrozšířenějším čajem v Japonsku. Jeho jemně trpká chuť je vyrovnávána mírnou sladkostí. V šálku rozvine pěknou zářivou světle žlutou barvu.

Příprava

sypaný čaj

 

1 mírně navršená čajová lžička na šálek, nechejte vroucí vodu vychladnout na 80 °C a zalijte čaj.

Doba louhování 2–3 minuty

Můžete připravit 2–3 nálevy

Čajové pyramidy

 

1 pyramidový sáček na 250–300 ml, ideálně do malé konvičky nebo do čajové sklenice Dallmayr. Nechejte vroucí vodu vychladnout na 80 °C a zalijte čaj.

Doba louhování 2–3 minuty

Můžete připravit 2–3 nálevy

Skladování

Čaj je choulostivý přírodní výrobek. Proto skladujte sypaný čaj na chladném a suchém místě mimo silně aromatické produkty. Pro zelený čaj to platí zvlášť, proto doporučujeme jeho skladování v ledničce. K tomu jsou ideální dobře uzavíratelné čajové dózy, které jsou současně pěkným dárkem pro milovníky čaje.

Složení

Zelený čaj (u pyramidových sáčků z kontrolovaného biologického způsobu pěstování)


Co chcete nyní udělat?


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.