Kvarteto zelených čajů

Do Kvarteta zelených čajů jsme pro vás vybrali čtyři čajové speciality: Zelený čaj Japan Sencha, jeden z nejvybranějších čajů z provincie Formosa (Tchaj-wan), čaj Pi Lo Chun s jemnou sladkou oříškovou vůní, čínský čaj Sencha s jemnými kvítky jasmínu (čaj č. 15) a osvěžující zelený čínský čaj Sencha s výraznou trpkou chutí (čaj č. 14).

Příprava

Zelený čaj Japan Sencha: 1 mírně navršená čajová lžička na šálek, nechejte vroucí vodu vychladnout na 80 °C a zalijte čaj. Doba louhování 2–3 minuty. Tip: Můžete připravit 2–3 nálevy.

Pi Lo Chun: 1 mírně navršená čajová lžička na šálek, nechejte vroucí vodu vychladnout na 80 °C a zalijte čaj. Doba louhování 2–3 minuty. Tip: Můžete připravit 2–3 nálevy.

Čaj č. 15: 1 mírně navršená čajová lžička na šálek, nechejte vroucí vodu vychladnout na 80 °C a zalijte čaj. Doba louhování 3–4 minuty

Čaj č. 14: 1 zarovnaná čajová lžička na šálek, nechejte vroucí vodu vychladnout na 80 °C a zalijte čaj. Doba louhování 2–3 minuty. Tip: Můžete připravit 2–3 nálevy.

Skladování

Čaj je choulostivý přírodní výrobek. Proto jej skladujte na chladném a suchém místě mimo silně aromatické produkty. Dobře uzavíratelné čajové dózy jsou ideální ke skladování nebo jako drobný dárek pro milovníky čaje.

Složení

Zelený čaj Japan Sencha: Zelený čaj
Pi Lo Chun: Zelený čaj
Čaj č. 15: Zelený čaj, jasmínové květy
Čaj č. 14: Zelený čaj


Co chcete nyní udělat?


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.