Kvarteto
ajurvédských čajů

Do kvarteta ajurvédských čajů jsme pro vás vybrali čtyři mimořádné čajové speciality. Chai, silný čaj Assam obohacený o rafinovaně vybrané koření a osvěžující směs bylin z vybraných bambusových listů a ovocné chuti liči, citronu a pomerančů, k tomu bylinnou směs Tulsi zázvor/pomeranč s příjemně ovocně kořeněnou chutí a příjemný zelený čínský čaj sencha, který má povzbuzující nádech díky zázvoru, ženšenu a různým dalším kořením.

Příprava

Chai: 1 mírně plná čajová lžička na šálek, zalijte vroucí vodou. Doba louhování 3–5 minut. Tip: Zjemněte horkém mlékem nebo medem nebo vytvořte pomocí zpěněného mléka ve své čajové sklenici nápoj, který skutečně upoutá pozornost.

Bambus liči citron: 1 mírně plná čajová lžička na šálek, zalijte vroucí vodou. Doba louhování 5–10 minut.

Tulsi zázvor/pomeranč: 1 mírně plná čajová lžička na šálek, zalijte vroucí vodou. Doba louhování 5–10 minut.

Zelený čínský čaj sencha Ženšen/zázvor: 1 mírně navršená čajová lžička na šálek, nechejte vroucí vodu vychladnout na 80 °C a zalijte čaj. Doba louhování 3 minuty.

Skladování

Čaj je choulostivý přírodní výrobek. Proto jej skladujte na chladném a suchém místě mimo silně aromatické produkty. Dobře uzavíratelné čajové dózy jsou ideální ke skladování nebo jako drobný dárek pro milovníky čaje.

Složení

Chai: Černý čaj, kasie, zázvor, hvozdík, černý pepř, kardamom

Bambus liči citron: Bambusové lístky, kandované kousky ananasu (ananas, cukr), kandované kousky papáji (papája, cukr), listy mišpulníku, aroma, kousky pomeranče, citronová tráva, kandované kousky manga (mango, cukr), citronová kůra, květy slézu, květy slunečnice, kousky banánu, kousky liči

Tulsi zázvor/pomeranč: Tulsi, kousky jablek, pomerančová kůra, čaj rooibos, aloisie, kousky zázvoru, červený pepř, kardamom, skořicová kůra, aroma, lístky květů slunečnice

Zelený čínský čaj sencha Ženšen/zázvor: Zelený čaj, kousky zázvoru, tulsi, aroma, červený pepř, ženšenový kořen, kardamom



Co chcete nyní udělat?


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.