č. 16 Ostfriesen
Směs malých lístků
se zlatými špičkami

Silné čaje Assam z nejlepší doby sběru od května do června propůjčují této čajové směsi typicky kořeněný charakter. Znalci čaje z východního Fríska si tento čaj vychutnávají s kandysem a čerstvou smetanou.

Příprava

1 zarovnaná čajová lžička na šálek, zalijte vroucí vodou.

Doba louhování 3–4 minuty

Tip čajových expertů Dallmayr: Pro čaj Assam na východofríský způsob přidejte do šálku dříve, než rozlijete čaj, jednu až dvě "kluntje" (velké kusy kandysu). Potom do šálku nalijte horký čaj. Kandys se začne s tichým praskáním a křupáním rozpadat. Nyní nechejte na vnitřním okraji šálku opatrně po lžičce stékat nevyšlehanou smetanu. Na čaji se vytvoří jemná bílá vrstva ("wulkje"). V žádném případě nemíchejte, jen tak si nejprve vychutnáte chladnou smetanu, potom silný čaj a nakonec si vychutnáte poslední doušek lehce oslazený kandysem. To je zážitek!

Skladování

Čaj je choulostivý přírodní výrobek. Proto jej skladujte na chladném a suchém místě mimo silně aromatické produkty. Dobře uzavíratelné čajové dózy jsou ideální ke skladování nebo jako drobný dárek pro milovníky čaje.

Složení

Černý čaj


Co chcete nyní udělat?


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.