Na stopě
čistého aroma
Vaše patro pohladí jemný nádech lískových oříšků a mandlí s ovocným dozvukem zralých jablek boskoopské odrůdy a pomerančové kůry. Postupně se krystalizuje sladká chuť čokolády. Tyto a podobné popisy, které zní podobně jako výroky sommeliéra, ve skutečnosti pocházejí od odborníků na kávu.
V jediném zrnku kávy jsou ukryty až tisíce různých vůní. A doposud se nikomu nepodařilo vystopovat všechny. K tomu, abyste dokázali citlivě vnímat všechny nuance i jako „normální“ milovníci kávy, doporučujeme připravovat kávu ve french pressu zvaném též kafetiéra nebo prostě konvice na kávu s pístem. Přímým spojením kávy a vody snadno uvolníte cenné aroma a rozvinete je.
Požitek z kávy v jeho nejkrásnější podobě
Naše hrubě namleté klasické pražené kávy jsou ideální k přípravě nápoje ve french pressu – jeden z druhů je k tomu téměř perfektní: Dallmayr French Press Selection. Ve spolupráci s dánskými designéry BODUM® činnými v oblasti kávy a čaje jsme vyvinuli tento výrobek speciálně pro french press Chambord. Káva už je nahrubo namletá, takže teď už vám jen stačí nalít horkou vodu do konvice.

Nový rozkvět kavárenské kultury
Kdysi byly klasické kavárny pro řadu hostů jejich druhým domovem. Šálky kávy servírované v klidu, beze spěchu a stylově. Tato tradice opět ožívá spolu s výrobky Dallmayr French Press Selection a BODUM® . Společně vzdáváme hold kavárenské kultuře v moderním stylu a přinášíme do vašich domovů mimořádný chuťový zážitek.
Značka Dallmayr French Press Selection se vyznačuje kořeněnou chutí. Během přípravy ve french pressu vystopujete řadu vůní.
<div/>
Rady našich mistrů kávy
Pokud kávu nebudete pít hned, nalijte ji nejlépe do konvice předehřáté horkou vodou. Káva, kterou necháte příliš dlouho stát ve french pressu, zhořkne.