Důkladný pohled
do šálku čaje

Pití čaje působí, jako byste se vydali na cesty. V jediném šálku čaje je ukrytý celý příběh od pěstování a sběru původních čajových lístků přes úpravu až po zušlechtění rafinovaným kořením, ušlechtilým aroma, jemnými plody a pestrými květy. Které oblasti jsou pro pěstování čaje nejdůležitější? Kde je nejvýše položená čajová plantáž světa? Kdo stanovuje chuťové profily a podle čeho poznáte kvalitu manufaktury? Začtěte se do napínavých kapitol o čaji, které jdou daleko za hranice našeho sortimentu. Více naleznete na naší mezinárodní stránce.

Kvalita manufaktury

Čaj je choulostivý přírodní výrobek. I během jediné sezóny může dojít k výraznému kolísání kvality. O pár hodin slunce více a čaj sbíraný dopoledne chutná jinak než čaj sbíraný odpoledne. Jemný nos a školený pohled našich odborníků na čaj zde dokáže velmi rozlišovat. Jednotlivé provenience všech druhů jsou nakupovány během nejvyšší kvality a po svědomitých ochutnávkách, následně jsou pečlivě ručně smíchány a zabaleny tak, aby si uchovaly své aroma.

Co možná nevíte o čaji

Věděli jste, že podle jedné legendy byl čaj v Číně objeven náhodou už před zhruba 5 000 lety? Jaký je rozdíl mezi černým a zeleným čajem a proč není bylinný čaj vlastně není čaj? Co znamená označení SFTGFOP1? Na co si máte dávat pozor při přípravě čaje? Odpovědi naleznete v naší rubrice „Co možná nevíte o čaji“.

Ochutnávky čajů

Říká se, že dřívější čínští mistři čaje dokázali poznat, zda byl šálek čaje zalitý vodou z blízkosti břehu, ze středu řeky nebo ze studny. Hodně toho požadujeme i od našich čajových mistrů. Každodenně ochutnají zhruba 300 šálků tak, aby kvalita a chuťový profil 115 druhů čajů Dallmayr vždy odpovídaly špičkové úrovni.


Více k tomuto tématu najdete na naší mezinárodní stránce:

Kvalita manufaktury

Objevte to nejlepší
z nejlepšího

Kvalita manufaktury

Co možná nevíte o čaji

Získejte všechny informace o čaji

Co možná nevíte o čaji

Ochutnávky čajů

Náhled do vesmíru chutí

Ochutnávky čajů